Verema de garnatxa blanca
Garnacha Blanca del Priorat
Claustre de la Cartoixa d'Escaladei
La Cartoixa d'Escaladei
vinyes el priorat

El Priorat és un territori privilegiat per la bellesa i singularitat del seu paisatge que, al costat de la seva ubicació geogràfica, li atorguen un enorme potencial enològic per a l'elaboració de grans vins, així com per a l'obtenció de bons olis.

Es tracta d'una petita comarca, situada al centre de la província de Tarragona i protegida per la barrera natural del Montsant, on conviuen dues DO vinícoles, la DOQ PRIORAT i la DO MONTSANT. Actualment està considerada la comarca vinícola espanyola que més ha sabut encaminar els seus vins a la recerca de la qualitat. L'altre producte emblemàtic de la comarca és l'oli, emparat dintre de la DO SIURANA, que té unes propietats organolèptiques que el fan diferent dels olis de la mateixa DO. La vinya ha tingut tanta importància en la comarca que la paraula Priorat s'associa forçosament amb el vi. Ceps com la garnatxa o la carinyena ens donen negres de molt color, contundents, de gran concentració d'aromes i sabors i alta graduació; en la DOQ PRIORAT els trobem plantats en vessants amb sòls de pissarra, en un paisatge

Es tracta d'una petita comarca, situada al centre de la província de Tarragona i protegida per la barrera natural del Montsant, on conviuen dues DO vinícoles, la DOQ PRIORAT i la DO MONTSANT. Actualment està considerada la comarca vinícola espanyola que més ha sabut encaminar els seus vins a la recerca de la qualitat. L'altre producte emblemàtic de la comarca és l'oli, emparat dintre de la DO SIURANA, que té unes propietats organolèptiques que el fan diferent dels olis de la mateixa DO. La vinya ha tingut tanta importància en la comarca que la paraula Priorat s'associa forçosament amb el vi. Ceps com la garnatxa o la carinyena ens donen negres de molt color, contundents, de gran concentració d'aromes i sabors i alta graduació; en la DOQ PRIORAT els trobem plantats en vessants amb sòls de pissarra, en un paisatge comparable a la pedregosa Ribera del Douro portuguès o a la mateixa Mosela alemanya. Les excepcionals condicions de clima i sòl on es desenvolupa el cultiu de la vinya donen lloc a uns vins amb una enorme personalitat. El cultiu de la vinya es treballa, en condicions molt difícils, en les barrancades i costers on el treball de l'home és imprescindible. Darrerament es fan plantacions en terrasses per superar els forts desnivells.

comparable a la pedregosa Ribera del Douro portuguès o a la mateixa Mosela alemanya. Les excepcionals condicions de clima i sòl on es desenvolupa el cultiu de la vinya donen lloc a uns vins amb una enorme personalitat. El cultiu de la vinya es treballa, en condicions molt difícils, en les barrancades i costers on el treball de l'home és imprescindible. Darrerament es fan plantacions en terrasses per superar els forts desnivells.

Vistas Montsant

La DO Montsant es creà el novembre del 2001. Tot i ser una DO nova, la seva història vinícola és tan antiga com la comarca. L'any 1972, dintre de la DO Tarragona, es separa amb el nom de subzona Falset, recollint l'esforç de tota una població vertebrada per mitjà de cooperatives que encara avui són el motor de la DO. Les vinyes de la DO són, majoritàriament, velles, però des de fa uns

La DO Montsant es creà el novembre del 2001. Tot i ser una DO nova, la seva història vinícola és tan antiga com la comarca. L'any 1972, dintre de la DO Tarragona, es separa amb el nom de subzona Falset, recollint l'esforç de tota una població vertebrada per mitjà de cooperatives que encara avui són el motor de la DO. Les vinyes de la DO són, majoritàriament, velles, però des de fa uns anys estan introduint noves varietats per a l'obtenció de vins de qualitat. A causa de la seva orografia, les vinyes estan plantades en una gran diversitat de sòls: argilencs, pedregals, calcaris, pissarres i a diferents altituds, que van dels 200 a 700 m sobre el nivell del mar.

anys estan introduint noves varietats per a l'obtenció de vins de qualitat. A causa de la seva orografia, les vinyes estan plantades en una gran diversitat de sòls: argilencs, pedregals, calcaris, pissarres i a diferents altituds, que van dels 200 a 700 m sobre el nivell del mar.

En aquest recòndit Priorat tarragoní, en una aposta de futur, té dipositades les seves esperances una gran part d'especialistes del vi, de dintre i fora d'Espanya. El Priorat serveix també com a camp d'experimentació d'un grup de recol·lectors, lliurats a l'elaboració de negres d'altíssima gamma, en els quals les varietats autòctones i antigues acostumen a comptar amb el suport estratègic d'altres raïms nobles, com merlot, syrah o cabernet sauvignon.

En aquest recòndit Priorat tarragoní, en una aposta de futur, té dipositades les seves esperances una gran part d'especialistes del vi, de dintre i fora d'Espanya. El Priorat serveix també com a camp d'experimentació d'un grup de recol·lectors, lliurats a l'elaboració de negres d'altíssima gamma, en els quals les varietats autòctones i antigues acostumen a comptar amb el suport estratègic d'altres raïms nobles, com merlot, syrah o cabernet sauvignon.